Az élelmiszer-pazarlás világszintű jelenség, csak a magyar háztartások 300 ezer tonnát dobnak ki évente, amellyel félmillió ember egy éven keresztül jól tudna lakni. A tetemes mennyiségű, feleslegesen megtermelt és megvásárolt élelmiszer nem csupán erkölcsi és gazdasági kérdés, de az egyik legjelentősebb környezeti probléma is, amely különösen az ünnepi időszakok alkalmával igényel nagyobb figyelmet – jelezte az ünnepváró időszakra időzítve kiadott közleményében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a vendégvárással járó előkészületek tudatosabb megtervezésére kérve a vásárlókat.
A visszafogott nagyböjti időszakot követő húsvét során különösen nagy szerepet kap a vendégvárás és a bőségesen megpakolt asztal, miközben sokszor megbecsülni sem tudjuk a várható vendégek számát, így még inkább valószínű, hogy a finomságok egy része a szemetesben fogja végezni – figyelmeztet a Nébih, amelynek Maradék nélkül programja csokorba szedte, mire érdemes figyelni, hogy elkerüljük az élelmiszer-pazarlást.
Íme néhány ezek közül:
A húsvéti készülődés jegyében tojásfestő és locsolóversíró pályázatot is hirdetett a Nébih élelmiszerpazarlás-megelőzési programja, amire a pályaműveket április 17-ig várják.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.