BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ingyenes szűrés indul a Balatonon nyaralóknak

Elindult az Egészégpart elnevezésű balatoni egészségügyi szűrő-, és felvilágosító programsorozat szombaton Balatonbogláron, amelynek során augusztus közepéig további 14 állomáson adnak életmódtanácsokat és végeznek ingyenes egészségügyi szűréseket a helyi lakosoknak, valamint a Balaton mellett nyaralóknak - hangzott el a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság a Nemzeti Népegészségügyi Központtal (NNK) közös nyitórendezvényén. 

Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára köszöntőjében kiemelte, hogy ebben a kormányzati ciklusban az egyik legfőbb célkitűzés az egészségben eltöltött életévek számának növelése, ezt szolgálja az Egészségpart prevenciós program is. Az elmúlt néhány évtizedben a magyar egészségügynek talán a leggyengébben funkcionáló része volt a betegútkövetés, illetve a korai diagnózis, ezen próbálnak most minden eszközzel változtatni - fogalmazott.

Szócska Miklós, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ igazgatója elmondta, hogy 2013-14-ben volt már egy Balaton-parti egészségtábor rendezvénysorozat, ezt indították újra tavaly a Magyar Nemzeti Bank támogatásával. Köszönetét fejezte ki a Nemzeti Népegészségügyi Központnak (NNK) is a program életben tartásáért, melyben egyebek közt vércukor-, koleszterin-, vérnyomásmérés, prosztatavizsgálat is szerepel a szűrések között.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.