BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Péntektől ismét csökken az üzemanyagok ára

A változás nem érinti a 480 forintos hatósági árakat a hagyományos benzin és gázolaj esetében

Július utolsó hetében pénteken tovább csökkennek a hazai üzemanyagárak. A benzin esetében ez bruttó 4 forintos változást jelent, a gázolaj piaci ára pedig bruttó 9 forinttal lesz majd kevesebb.

A forint árfolyama továbbra is 400 körül van a dollárral szemben, az olaj pedig tartja magát a 100 dolláros hordónkénti árszinten, így nehéz megállapítani, hogy mi indokolja a csökkenést – számolt be róla a Holtankoljak.hu. Hozzátették, hogy nem hallunk mást, csak azt, hogy Európa szerte üzemanyag hiány van.

20220629 Szeged MOL kút tankolás ársapka, hatósági árKépen: kanna kannába tankolásFotó: Török János TJ DM Délmagyarország
Fotó: Török János

Természetesen a változás nem érinti a 480 forintos hatósági árakat a hagyományos benzin és gázolaj esetében, viszont a piaci átlagárak az alábbiak szerint alakulnak majd péntektől:

  • 95-ös benzin: 692,9 forint/liter
  • Gázolaj: 737,9 forint/liter

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.