BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Alépítmény-Hálózat Kft.: valótlanságot állít a Szabad Európa

A cég tulajdonosát valóban Berki Zsoltnak hívják, ám ő pusztán csak névrokona annak, akit egy másik ügyben Karácsony Gergellyel, Budapest főpolgármesterével összefüggésbe hoztak – áll a közleményben.

A Szabad Európa portálon március 13-án Nem fizet Mészáros Lőrinc alvállalkozója, mert az állam sem fizet Mészárosnak; magyar kisvállalkozások kerültek nehéz helyzetbe címmel megjelent írás súlyos tárgyi tévedéseket és valótlanságokat tartalmaz – írja a közleményében az Alépítmény-Hálózat Kft.

Worker,Using,A,Small,Tracked,Excavator,To,Dig,A,Hole
Illusztráció: Shutterstock / TFoxFoto

A közlemény szerint az Alépítmény-Hálózat tulajdonosát valóban Berki Zsoltnak hívják, ám ő pusztán csak névrokona annak, akit egy másik ügyben Karácsony Gergellyel, Budapest főpolgármesterével összefüggésbe hoztak. A közelmény pontosítja, hogy az Alépítmény-Hálózat 64 munkavállalót foglalkoztat, ezenfelül minden olyan berendezés, eszköz, gép a rendelkezésére áll, amely a munkák elvégzéséhez szükséges. 

Hangsúlyozzák, hogy az Alépítmény-Hálózat valamennyi alvállalkozójának kifizette a 2022. december 31-i állapot szerint elvégzett munkák után járó jogos igényeket, ezt a tényt is megerősíti, hogy cég megkapta az általa elvégzett munkák ellenértékét a fővállalkozó R-Kord Kft.-től. 

A 2023. január elseje és a projekt felfüggesztésének ideje közötti időszakban elvégzett munkák felmérése jelenleg is zajlik, pont annak érdekében, hogy minden érintett cég megkapja az általuk végzett munkák ellenértékét – áll a közleményben. 

A Szabad Európa fent említett napon megjelent cikkében állította, hogy számos magyar kisvállalkozás került anyagilag lehetetlen helyzetbe, miután közölték velük, hogy a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló R-Kord Kft. mint fővállalkozó egyelőre nem fizeti ki elvégzett munkájukat egy uniós beruházás keretében, arra hivatkozva, hogy az állam sem fizet neki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.