BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A nevelőotthonokban nevelkedő gyerekek pénzügyi tudatosságát erősítő programot indított az Erste

Az idén hozzávetőleg 350 gyermeket érint a program.

Pénzügyi Patrónus Program néven, civil szervezeti partnerekkel együttműködve indított pénzügyiegészség-programot az Erste – hangzott el a pénzügyi szolgáltató által rendezett mai sajtótájékoztatón.

Budapest 2020.08.10.Erste Bank budapesti székházfoto: Vémi Zoltán/Világgazdaság
Budapest 2020.08.10.
Erste Bank budapesti székház

foto: Vémi Zoltán/Világgazdaság
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója elmondta: a Pénzügyi Patrónus ifjúsági programja 

pénzügyi egészségügyi oktatást nyújt az állami gyermekotthonok 24 szociális munkásának és tanárának, akik az idén mintegy 350 gyermeknek adják át az így elsajátított tudást.

 A pénzintézet célja – tette hozzá –, hogy fejlesszék az állami gondozott gyermekek pénzügyi és szociális készségeit, és azoknak a nehéz anyagi körülmények között élő, marginalizált helyzetű családok támogatását adósságaik rendezésében, ahol legalább az egyik szülő gyermekotthonban nevelkedett.

Az Erste kötelességének tekinti, hogy aktívan részt vállaljon a pénzügyi ismeretek fejlesztésében. Azt valljuk, hogy a pénzügyi oktatás jelenti az alapot a pénzügyi egészségünk megőrzéséhez: ez következik bankunk 200 éves alapelveiből is. Nagyon fontos, hogy az emberek tudatosak legyenek, képben legyenek, és jelezzék, ha valamit nem értenek a pénzügyeik kapcsán, mert szolgáltatóként így tudunk nekik segíteni

 – hangsúlyozta az elnök-vezérigazgató.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.