BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb hat évre kapott mandátumot a GVH Versenytanácsának két tagja

Váczi Nóra a harmadik, Kuritár Dávid a második hétéves mandátumát kezdheti. Kinevezésüket Novák Katalin írta alá.

Novák Katalin köztársasági elnök újabb hat évre a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsának tagjává nevezte ki Váczi Nórát és Kuritár Dávidot – jelentette be keddi közleményében a GVH.

Budapest, 2021. augusztus 14.A Gazdasági Versenyhivatal cégtáblája az épületen, a főváros V. kerületében, az Alkotmány utcában. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a piaci verseny tisztaságán őrködő autonóm államigazgatási szerv Magyarországon.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Budapest, 2021. augusztus 14.
A Gazdasági Versenyhivatal cégtáblája az épületen, a főváros V. kerületében, az Alkotmány utcában. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a piaci verseny tisztaságán őrködő autonóm államigazgatási szerv Magyarországon.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Róka László / MTI

A közleményben kiemelik, hogy Váczi Nóra 2010 októberében került be GVH Versenytanácsába, immár a harmadik hatéves mandátumát kezdheti meg szeptember elsején. A szakember az Európai Versenyhatóságok Hálózata horizontális megállapodásokkal és erőfölénnyel való visszaélésekkel foglalkozó munkacsoportjának munkájában is részt vesz a szervezet képviselőjeként.

Kuritár Dávid, a GVH Kartell Irodájának korábbi vezetője, szeptember 11-én a második hatéves mandátumát kezdheti meg. A GVH képviseletében tagja az Európai Versenyhatóságok Hálózata Kartell Munkacsoportjának.

Mindkét versenytanácstag elkötelezett a verseny tisztasága és szabadsága iránt, és megítélésem szerint továbbra is versenytanácstagként tudnák a leghatékonyabban szolgálni a magyar emberek és fogyasztók védelmét

– méltatta kollégáit Rigó Csaba Balázs, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke.

Tényleg nem ússza meg a Booking, hogy nem fizetett a magyar szálláshelyeknek: még ebben a hónapban vizsgálatot indít a GVH

A Booking.com lassan két hónapja tartozik sok ezer magyar szálláshelynek. Azt ígérte, augusztus 15-ig rendezi a kifizetéseket. De ezzel nincs vége az ügynek: hatósági vizsgálat indul, és törvényt is módosíthatnak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.