BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még el sem indult a termelés a debreceni BMW-gyárban, de már közel ezer dolgozója és tanulója van a cégnek

A debreceni gyárban egy eddig még nem létező modell, a Neue Klasse készül majd, minden második percben legördül egy új autó a gyártósorról.

Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb építkezése halad több ütemben egyidejűleg Debrecenben – jelentette ki a Budapest Business Journalnek adott interjújában Hans-Peter Kemser, a BMW Group Gyár Debrecen igazgatója a Dehir tudósítása szerint. 

20230213 DebrecenA horizonton magasodó darukat, konténerek sokaságát és egyre inkább formát öltő komplexumot látni a nyugati ipari övezetben felépülő BMW-gyár területén.Fotó: Kiss Annamarie KAHajdú-Bihari Napló 20230213 Debrecen

A horizonton magasodó darukat, konténerek sokaságát és egyre inkább formát öltő komplexumot látni a nyugati ipari övezetben felépülő BMW-gyár területén.
Fotó: Kiss Annamarie KA
Hajdú-Bihari Napló
Fotó: Kiss Annamarie / Hajdú-bihari Napló

A cégvezető fontos mérföldkőnek nevezte, hogy száz diákkal indult el a BMW Group Gyár Debrecen duális szakképzési programja, érkezésüket létfontosságú lépésnek nevezte egy új debreceni szakképzési struktúra elindítása felé. 

Hans-Peter Kemser arról is beszélt, hogy a sorozatgyártás 2025-ben kezdődik, akkor már 1500 dolgozójuk lesz, s minden második percben legördül majd egy autó a gyártósorokról.

A debreceni gyárban egy eddig még nem létező modell, a Neue Klasse készül majd. 

Erről a gyárigazgató azt mondta, egy teljesen újfajta interakciót tesz majd lehetővé a sofőr és a jármű között, az iDrive  járművezérlő technológia pedig gyakorlatilag egy digitális élménytérré alakítja az autót. 

Hans-Peter Kemser idézi Milan Nedeljkovicot, a BMW AG igazgatótanácsának gyártásért felelős tagját, aki korábban úgy nyilatkozott, Debrecenben a világ legfejlettebb üzemét építik fel, s az úgynevezett iFactoryvel új iparági szabványokat állítanak fel a járműgyártás terén.

A toborzásra vonatkozó kérdésre Hans-Peter Kemser azt közölte, hogy hónapról hónapra nő a létszám: 

Szeptemberben a dolgozóik száma a tanulókkal együtt megközelítette a 900 főt.

Mint mondta, folyamatosan azon vannak, hogy tudatosítsák bennük, hogy együtt építik Debrecenben a BMW jövőjét. A várossal való kapcsolatukról a gyárigazgató azt mondta, a BMW csoport számára világszerte fontos, hogy a helyi közösségek részesei legyenek, s ők is elkötelezettek ez iránt. Ezért is vettek részt a debreceni adventen, a  Campus Fesztiválon vagy a Debreceni Virágkarneválon, s mindenhol jó fogadtatásban volt részük. Ezek mellett kiváló együttműködést ápolnak oktatási intézményekkel, így biztosíthatják, hogy „itt épüljön a jövő”.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.