BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kocsis Máté bemutatkozott a német EP-képviselőnek, akit tegnap lenácizott

A magyar uniós források kifizetése ellen harcoló német EP-képviselő, Daniel Freund válaszolt Kocsis Máté tegnapi nácizására. A válasszal Kocsis Máté sem maradt adós.

Ki az a Kocsis Máté? – kérdezte Daniel Freund azt követően, hogy a Fidesz frakcióvezetője tegnap lenácizta. Kocsis Máté nem volt rest és felvilágosította a német EP-képviselőt, hogy éppenséggel a legnagyobb parlamenti frakció vezetője. A Facebookon közzétett bemutatkozásban a Fidesz frakcióvezetője azt írta, hogy a német politikus reakciója jól jellemzi azt a felsőbbrendi tudatot, amire a nácizással is utalt korábban.

KOCSIS MátéPécs, 2023. november 30.
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje a nemzeti konzultációt és a szuverenitásvédelmet érintõ pécsi fórumon 2023. november 30-án.
MTI/Katona Tibor
Fotó: Katona Tibor/MTI

A legnagyobb magyar politikai közösség parlamenti frakcióvezetője volnék, kedves Daniel.

A kérdése mögött húzódó felsőbbrendűség-tudat az, amire tegnap is utaltam.

De ami fontosabb: tanuljon meg tisztelettel beszélni a hazámról!

Köszönettel. 🇭🇺

Ezt írta Kocsis Máté válaszul Daniel Freundnak arra a kérdésére, hogy „Kicsoda Kocsis Máté?”

Kocsis Máté még szerdán reagált a német EP-képviselőnek arra a keddi kijelentésére, hogy az Európai Bíróság előtt tervezi megtámadni a Magyarországnak járó uniós források kifizetését. A Fidesz frakcióvezetője erre azt írta a Facebook-oldalán, hogy

Ismerjük ezt a reflexet egyes németektől: kisebb ország véleménye nem tetszik, meg fogják valahogy támadni. Igen, náci tempó.

A nácizós kijelentésre Freund nem közvetlenül reagált, hanem az rtl.hu írt a zöldpárti politikusnak, hogy a véleményét kérdezzék Kocsis posztjáról. A portál kérdésére válaszolta azt Daniel Freund, hogy

Ki az a Kocsis Máté?

A Fidesz frakcióvezetője bemutatkozott a német politikusnak és felszólította a magyarság tiszteletére.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.