BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Forradalmi bejelentést tett a Volánbusz: heteken belül már bankkártyával is lehet fizetni

Idén szeptemberig a Volánbusz valamennyi helyközi járatának fedélzetén elérhetővé válik a készpénzmentes jegy- és bérletvásárlás. Az első elektronikus fizetést lehetővé tevő eszközök a tesztüzem után Pest vármegye területén közlekedő autóbuszokra kerülnek fel, ezt követően pedig országszerte megkezdődik a telepítésük.

A Volánbusz 2023. január 30-tól február 26-ig 10 darab, Baja és Budapest között közlekedő autóbuszon vizsgálta a bankkártyás fizetés lehetőségét. A tesztek kedvező tapasztalatainak köszönhetően június második felében megkezdődhet a készpénzmentes fizetés kiterjesztése valamennyi helyközi járatra, így szeptember végéig összesen 5330 autóbuszra kerül fel a POS-terminál közölte a társaság.

 

A fejlesztés Pest vármegyében indul, és országszerte hetente közel 300 további járművön válik majd elérhetővé a készpénzmentes jegy- és bérletváltás. 

A terminálok természetesen nemcsak bankkártya, hanem a fizetésre alkalmas applikációval rendelkező okoseszközök (telefon, okosóra) használatát is lehetővé teszik.

A MÁV-Volán csoport az utaskiszolgálás folyamatának gyorsulását és a működési költségek csökkenését is várja a szolgáltatásbővítéstől. A társaság bízik abban, hogy a fedélzeti elektronikus fizetés bevezetése hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.