BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új ÖPOSZ-elnök: az önkéntes pénztári szektor digitális megjelenése az egyik legfőbb feladat

Mohr Lajost választották az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének új elnökének. Az Erste Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója a korszerű digitális technológiák hatékony alkalmazását tűzte ki fő céljául.

Mohr Lajost, az Erste Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatóját választották az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) új elnökének a szervezet közgyűlésén – tájékoztatta lapunkat a pénztárszövetség. Az Erste Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója 2015 óta tagja az ÖPOSZ elnökségének, 2022-től a nyugdíjpénztári tagozat elnöki pozícióját is betöltötte.

Mohr Lajos legkomolyabb feladatának az önkéntes pénztári szektor digitális megjelenésének támogatását tartja / Fotó: ÖPOSZ

A szakember t azután választották meg, hogy – miként korábban a Világgazdaság is megírta – Nagy Csaba, aki 2020-as megválasztása óta töltötte be ezt a pozíciót, május 14-i hatállyal lemondott elnöki tisztségéről.

Milyen célokat tűzött ki az új elnök?

A 47 éves közgazdász, Mohr Lajos 1997-ben kezdte pályafutását a Generali csoportban, 2001 óta az önkéntes nyugdíjpénztár ügyvezetője, 2002-ben részt vett az Generali Egészségpénztár alapításában, 2006-tól pedig az Erste Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója. A szakember 2015-től tagja az ÖPOSZ elnökségének, 2022-től a nyugdíjpénztári tagozat elnöki pozícióját is betöltötte.

Legnagyobb feladatomnak az önkéntes pénztári szektor digitális térben történő megjelenésének támogatását tartom.

„Kedvenc mottóm – amellyel minden előadásomat zárom – pedig az, hogy senki ne feledje, mindenki lesz nyugdíjas” – mondta Mohr Lajos.

Korszerű digitális technológiákat vetnének be

Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára szerint a korszerű digitális technológiák hatékony alkalmazása az önkéntes pénztárak számára is megkerülhetetlen kihívás. Az ügyfelek elégedettségének javítása mellett ez abban is sokat segíthet, hogy az új nemzedéket, vagyis a legfiatalabbakat, a pályakezdő munkavállalókat és 30-as korosztályt is támogathassuk az öngondoskodásban, a mindennapok részévé téve a pénzügyi tudatosságot. Hozzátette, hogy az új elnök szakértelmére ezen a területen is számíthatnak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.