BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Varga Mihály: a német cégek a válság ellenére is jó befektetési célpontnak tartják Magyarországot

Varga Mihály kiemelte, hogy Németország Magyarország egyik legfontosabb gazdasági partnere és egyik legnagyobb befektetője.

„A kormány a háborús válságban is megőrizte a befektetőbarát üzleti környezetet, a legfrissebb konjunktúrajelentés szerint a német cégek legnagyobb része ma ismét Magyarországon valósítaná meg beruházását” – mondta Varga Mihály, miután hivatalában fogadta Ulrich L. Bettermannt, az OBO Bettermann vállalatcsoport ügyvezetőjét. 

Budapest, 2023. december 1.Varga Mihály pénzügyminiszter beszél a központi költségvetés és az államadósság 2024. évi finanszírozásáról tartott sajtótájékoztatón a Pénzügyminisztériumban 2023. december 1-jén.MTI/Hegedüs Róbert
Fotó: Hegedüs Róbert / MTI

A pénzügyminiszter kiemelte: Németország Magyarország egyik legfontosabb gazdasági partnere és egyik legnagyobb befektetője, a német vállalkozások több mint 220 ezer embernek adnak munkát Magyarországon.

A magyar beruházási ráta továbbra is az egyik legmagasabb az Európai Unióban, amelyhez jelentős mértékben járulnak hozzá a német cégek beruházásai – hangsúlyozta Varga Mihály. Mint mondta:

a magyar–német gazdasági együttműködés hagyományosan erős, és ezt a válságok sem tudják felülírni,

a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara legutóbbi felmérése szerint tízből nyolc német vállalat ma is Magyarországon fektetne be. Hazánk uniós összehasonlításban is alacsony adókat, csökkenő adminisztrációs terheket, szakképzett munkaerőt és javuló üzleti környezetet kínál a vállalkozások számára – tette hozzá a tárcavezető. Varga Mihály kiemelte: az OBO Bettermann vállalatcsoport három évtizede van jelen Magyarországon, és több mint 1200 embert foglalkoztat hazánkban. A villamosipari termékeket gyártó cég legutóbbi, 18 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházásával száz új munkahelyet teremt a Pest megyei Bugyin. 

Varga Mihály: az idei feladat visszaépíteni a növekedést és újra lendületbe hozni az országot

A magyar gazdaság sikerének egyik kulcsa a több lábon állás, amelyhez a korszerű ipar, a kutatás-fejlesztés és a zöldgazdasági átállás egyaránt hozzájárul – fogalmazott Varga Mihály pénzügyminiszter Győrben. A tárcavezető szerint Győr élen jár abban, hogy Magyarország gazdasága át tudjon váltani a körforgásos gazdaságra, amelynek révén az ország meg tud állni a saját lábán.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.