BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eljárás indul a járatkésések miatt több légitársaság ellen

Ellenőrzés indult a Ryanair, a Wizz Air, a SunExpress és a Eurowings légitársaságokkal szemben a járatkésesek miatt. Az elmúlt napokban jelentős csúszásokról érkeztek hírek, az egyik szurkolói gép sem indult el időben, s az utasok lemaradtak a magyar–skót meccsről.

Hatósági ellenőrzést indított a Ryanair, a Wizz Air, a SunExpress és a Eurowings légitársaságokkal szemben Budapest Főváros Kormányhivatala az utóbbi napokban tapasztalt jelentős járatkésesek kapcsán. Az ellenőrzés arra irányul, hogy a légitársaságok betartották-e a vonatkozó uniós rendelet előírásait az utasok tájékoztatását, valamint a nekik nyújtandó segítséget illetően. 

járatkésések 27-9-2017,,Eindhoven,,Holland.,Aerial,View,Of,Ryanair,Boeing,And,Wizzair
A kormányhivatal négy légitársasággal szemben indított eljárást a járatkésések miatt / Fotó: Shutterstock

Ha az ellenőrzés során jogsértés gyanúja merül fel, a szükséges eljárásokat a kormányhivatal megindítja az érintett légitársasággal szemben. A kormányhivatal az idegenforgalmi főszezon alatt kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy fellépjen azokkal a légitársaságokkal szemben, amelyek nem tartják be a jogszabályi előírásokat, veszélyeztetve ezáltal az utazók nyugodt családi kikapcsolódását. 

Kérjük az utasokat, a légi utazással kapcsolatban tapasztalt érdeksérelem esetén forduljanak bizalommal a kormányhivatalhoz

 

– írta a kormányhivatal. 

A Eurowings stuttgarti járata négy órán át rostokolt Ferihegyen, aki ezzel a géppel utazott volna ki a Magyarország–Skócia-mérkőzésre, lemaradt a meccsről, helyszíni beszámolók szerint lincshangulat alakult ki Ferihegyen. 

Szombaton a SunExpress Antalyába induló járata késett hatalmasat, vasárnap pedig a Wizz Air utasai rekedtek Rómában több mint 17 órára. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.