BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
20210524 BudapestKinyitottak a strandok Paskál Gyógy- és StrandfürdőFotó: Nagy Zoltán (NZ)Metropol

Nyugdíjasként is megfizethető lehet a gyógyfürdőzés – sorra vettük az elérhető budapesti kedvezményeket

Huszonöt-ötven százalékos kedvezménnyel a budapesti gyógyfürdők többségébe belépőjegyet válthatnak a nyugdíjasok, míg hat fővárosi kerületben az önkormányzat támogatásával ezer forint körüli áron biztosítanak a helyi időseknek belépési lehetőséget. Érdemes utánanézni a feltéteknek és a lehetőségeknek.

Kiemelt figyelmet fordít az idősebb korosztályra a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.  – közölték érdeklődésünkre, hangsúlyozva, hogy egyrészt szeretnék megbecsülni hűséges törzsvendégeiket, másrészt segítséget nyújtani abban, hogy a fürdőzésről nyugdíjasként, a megváltozott anygai lehetőségek mellett se kelljen lemondani.

nyugdíjasok
Sokaknak már a szülei, nagyszülei is rendszeresen jártak gyógyfürdőbe / Fotó: Nagy Zoltán / Mediaworks

Sokan évtizedek óta látogatják a budapesti fürdőket, a medencében sakkozók ikonikus figurák és igazi látványossággá váltak időközben, a nyugdíjas vendégkör pedig a fürdőkultúra része és őrzője, példájukkal ők adják tovább a következő generációknak.

Számos vendég jár a BGYH fürdőibe, akik mesélik, hogy nem is annyira szüleik, inkább 

nagyszüleik ismertették és szerettették meg velük a fürdők világát, varázsát.

Ez is a kultúránk része, amit Budapestnek mint fürdővárosnak meg kell tudnia őrizni – hangsúlyozta a társaság.

Emellett az egészségmegőrzés is fontos szempont, ebben jelentős szerepe van a szó szerint éltető gyógyvíznek és a rendszeres mozgásnak az évek előrehaladtával is, vagy még inkább.

Kedvezményes belépő jár minden uniós nyugdíjasnak is

Az első öt hónap vendégforgalmi adatai szerint Budapesten mintegy 80 ezren váltottak belépőt nyugdíjas kedvezménnyel, ez a létszám ebben az időszakban az összes vendég nagyjából 5 százalékát tette ki.

A BGYH fürdőibe – három kivételével – válthatók nyugdíjas napijegyek, ezek ára átlagosan 25 százalékkal alacsonyabb a felnőtt belépőkhöz képest. 

Még kiemelkedőbb kedvezményeket biztosítanak a különböző bérletkonstrukciók, a 100, 200, 365 alkalmas Budapest Spas bérletek továbbra is kedveltek a törzsvendégek körében. 

20210524 BudapestKinyitottak a strandok Paskál Gyógy- és StrandfürdőFotó: Nagy Zoltán (NZ)Metropol
Nyugdíjasok is szívesen látogatják a budapesti fürdőket / Fotó: Nagy Zoltán

Az uniós elveknek megfelelően 

a nyugdíjas kedvezmények az EU-állampolgárait egységesen megilletik.

A bérlettel méltányos áron látogatható akár a Széchenyi vagy a Gellért fürdő is, ráadásul bérlettípustól függően több fürdőbe is lehet vele járni. 

A fürdőzési alkalmak számának növekedésével párhuzamosan egyre kedvezőbb a bérlet fajlagos ára, akár 50-88 százalék kedvezmény is elérhető  – tudtuk meg.

Legnépszerűbb a 15 alkalmas, illetve a 100 alkalmas Gold, Silver és Bronz bérlet.

Három óra alatt lehet újjászületni egy gyógyfürdőben

A harminc éven felülieket egyre inkább, a fiatalokat viszont kevésbé szólítja meg az egészségturizmus – bár ha belekóstolnak, mégis vonzónak találják. Ha megtanítjuk nekik, hogy ez az egészségmegőrzés része, és a szolgáltatók számukra is vonzó csomagokat ajánlanak, nem csak az idősebb korosztály fog költeni egészségturisztikai szolgáltatásokra – hangzott el a Világgazdaság Csak egészség legyen című konferenciája második napján.

Nem rendszeres, de 

évente többszöri fürdőzési igény esetén érdemes a tíz évvel ezelőtt bevezetett Zsigmondy Klubkártyát kiváltani,

amivel kedvezményes áron vásárolható napi belépő. Egy évre a kártya díja 5000 forint, mellyel hétköznap 5000 forintért, hétvégén 5500 forintért lehet belépőt venni, és ezzel több mint 50 százalék kedvezmény érhető el a történelmi gyógyfürdőkben is.

Extra kedvezmény szépkorúaknak

Tavaly vezették be idősebb korú törzsvendégek részére az extra bérletkedvezményt. Eszerint 

a 85. évét betöltött törzsvendégek 50 százalék kedvezményben részesülnek

legalább 100 alkalmas GOLD bérlet vásárlása esetén, ami  a Gellért, Lukács, Rudas és Széchenyi fürdőben kapható.

Jó helyen kell lakni

Az idősebb korosztály mozgási lehetőségeinek támogatása érdekében együttműködést alakított ki a BGYH a kerületi önkormányzatokkal. Ennek keretében különböző kedvezményeket biztosítanak az adott kerületben élő nyugdíjasoknak. 

A konstrukció lényege, hogy a belépő, illetve bérlet díjának egy részét az önkormányzat fedezi. 

Ilyen megállapodás született az I., II., III., VIII., XX. és XXIII. kerülettel, ahol különböző feltételek mellett zömében 

  • 800-1200 forint között, 
  • de maximum 1800 forintos belépő ellenében fürdőzhetnek a helyi nyugdíjasok.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.