BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bóka János megszólalt a Nemzeti Kártyát ért vádak kapcsán

Az Európai Bizottság és egyes tagállamok politikai hangulatkeltést folytatnak a Nemzeti Kártya ügyében Bóka János szerint. A kártya kiállítása a vonatkozó uniós előírások figyelembevételével és a felmerülő biztonsági kockázatok megfelelő mérlegelésével történik.

Ideje lenne abbahagyni a Nemzeti Kártya szidását, mert a tények magukért beszélnek – írta szerdán Facebook-oldalán Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter.

BÓKA János
Bóka János / Fotó: Hegedüs Róbert / MTI

Posztjában csatolta azt a levelet, amelyet Pintér Sándor belügyminiszter Ylva Johanssonnak, az Európai Bizottság belügyi biztosának írt, aki korábban aggodalmát fejezte ki a magyar Nemzeti Kártya Oroszországra és Fehéroroszországra való kiterjesztése miatt.

A Nemzeti Kártya iránti kérelem elbírálása esetén ugyanazokra a migrációs és biztonsági szűrésekre kerül sor, mint más tartózkodási engedélyek esetében – hangsúlyozta bejegyzésében Bóka János. Hozzátette, hogy a kártya kiállítása a vonatkozó uniós előírások figyelembevételével és a felmerülő biztonsági kockázatok megfelelő mérlegelésével történik.

Ez a gyakorlat nem változott, és az Európai Bizottság mindeddig nem kifogásolta a magyar szabályozást

– emelte ki a miniszter.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.