BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kkv-államtitkárság felállításáról egyeztet Nagy Márton Orbán Viktorral

A kis- és középvállalkozások segítésére külön államtitkárság születhet a Nemzetgazdasági Minisztériumon belül. A kérdésről Nagy Márton tárcavezető Orbán Viktor miniszterelnökkel is egyeztetett.

A Nemzetgazdasági Minisztérium által megkapott új területek támogatása érdekében új, kifejezetten a kis- és középvállalkozások fejlesztésével foglalkozó államtitkárság jöhet létre – árulta el Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, aki Orbán Viktor miniszterelnökkel is egyeztetett a kérdésről.

NAGY Márton, ngm
Fotó: Kovács Tamás

A kkv-k jelentik a gazdaság gerincét

A tárcavezető az Atv.hu kérdésére azt is elmondta, hogy prioritást végez a területen a digitalizáció felgyorsítása és napirenden van egy új célzott és beruházást támogató 1+1 rendszer felépítése is a kkv-k számára, hiszen azok jelentik a gazdaság gerincét. Mint mondta, 

a kormány akár egy beruházás felét is megfinanszírozná vissza nem térítendő forrással. 

Az új államtitkárság feladata a folyamatos kapcsolattartás lesz az érdekképviseletekkel, szakmai szervezetekkel, kamarákkal és magukkal a vállalkozásokkal.

Nagy Márton arról is beszélt, hogy 

a cash flow megközelítés nem jelent finanszírozási problémákat, 

hiszen a kincstári egységes számlán 3500 milliárd forint áll a kormány rendelkezésére, szemben az elmúlt 10 év 1884 milliárd forintos átlagával, hanem az éves szinten a hiánycél teljesítésének az eszköze. A miniszter arra is felhívta a figyelmet, hogy hazánk adósbesorolását folyamatosan megerősítik a hitelminősítők, ami nem a véletlen műve. Ám azt Nagy Márton is leszögezte, hogy éves szinten az idei, GDP arányos 4,5, valamint jövő évi 3,7 százalékos hiánycélt el kell érni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.