BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tanszeradományok: megkezdődött a nagycsaládosok iskolakezdését segítő gyűjtés

Megkezdődött az Auchan áruházlánc üzleteiben a rászoruló nagycsaládosokat támogató tanszergyűjtés, amelynek keretében tavaly 3000 család iskolakezdését támogatták a vásárlók. Iskolaszerekből a saját márkás, kedvező árú termékektől a nagyobb tanszergyártók termékeiig széles választékot kínál az áruházlánc, amelyek árával kapcsolatban kisebb mértékű csökkenésről számoltak be.

Hetedik éve rendezi meg az Auchan áruházlánc a Nagycsaládosok Országos Egyesületével közösen a jótékonysági tanszeradományok gyűjtését, amelynek keretében arra kérik a vásárlókat, hogy néhány plusztanszerrel segítsék a nagycsaládosokat – hangzott el a sajtótájékoztatón, amelyet annak apropóján szerveztek, hogy csütörtöktől megkezdődött az évek óta sikerrel futó gyűjtés.

tanszeradományok
Tanszeradományokkal segíthetnek augusztus 25-ig a nagycsaládosoknak az Auchan áruházakban / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Meddig tart a tanszeradományok gyűjtése?

Az adományokat augusztus 8–25. között minden üzletükben, vagyis az ország 24 pontján várják az áruházak kijáratánál elhelyezett gyűjtőpontokon. Miként a tájékoztatón elhangzott, a gyűjtés lezárultát követően a nagycsaládokosok szervezete ebből állít össze adománycsomagokat és oszt szét, a legrászorultabb családok igényei szerint. A cél, hogy segítséget nyújtson azokban a családokban, ahol a több iskoláskorú gyerek tanévkezdése megoldhatatlan gondot jelent. 

Tavaly az akció keretében 3000 családnak segítettek, összesen 10 200 gyermek kapott adománycsomagot 

– jelezte a nagycsaládosokat tömörítő szervezet.

Mivel várja a tanszervásárlókat idén az Auchan?

A piacon egyedülállóan széles tanszerválasztékkal, mintegy 2200 iskolaszerrel készülnek a szezonra, amellyel egészen szeptember közepéig várják a vásárlókat, akiknek jó hír, hogy a tanszerek átlagárai nem lettek magasabbak, sőt a papíráruk talán valamivel még olcsóbbak is, mint tavaly. 

Egy kisiskolásoknak szóló kezdő csomag, amelynek a szokásos füzetek, festékek, zsírkréta, körző és hegyező mellett egy iskolatáska is a része, már 5 ezer forint alatt is megúszható.

A tanszerkínálatban idén is szerepelnek a nagyobb márkák termékei, valamint a jó ár-érték arányú, de emellett minőségben is megfelelő saját márkás termékek is. A tájékoztatón felhívták a figyelmet arra, hogy az Auchan figyel a környezettudatosságra is, amely egyre erősödő trend lett napjainkra. Az áruházlánc ezért olyan iskolaszereket is árul, amelyek csomagolás nélkül kerülnek ki a polcokra.

Varga-Futó Ildikó, az Auchan stratégiai és ESG igazgatója arról számolt be, hogy az elmúlt napokra már érezhetően megnőtt a tanszervásárlók száma, amely augusztus 20-a után csúcsosodik ki és tart egészen az első, szeptemberi szülőértekezletig, amikor még kiegészítik a megvásárolt tanszereket a szükséges felszerelésekkel.

A kormányzat is támogatja a tanévkezdést

Beneda Attila, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyekért felelős helyettes államtitkára az eseményen arról beszélt, hogy a kormányzat többféle módon igyekszik támogatni a családosokat, könnyíteni a terheiket. Ennek egyik fontos eleme, hogy az állam ingyenes tankönyvet biztosít a közoktatásban tanulók számára, amely évről évre százezres nagyságrendben jelent segítséget a nagycsaládok számára.

„Nagyon fontos, hogy a civil és a gazdasági szféra is támogassa a családokat, amelyben a kormányzat is megad minden segítséget” – fogalmazott. Emlékeztet arra, hogy az iskolakezdés terheinek enyhítését célzó tanszeradomány-gyűjtó akcióval az Auchan és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete évek óta egyre növekvő mértékben segíti a nagycsaládosokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.