BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megkapták a fizetésüket a Dunai Vasmű dolgozói, és még többet is

Időben megkapták a fizetésüket a Dunaferr dolgozói. A júliusi késedelem után a Nemzetgazdasági Minisztérium felszólította a Dunai Vasművet üzemeltető Libertyt, hogy ilyen többet ne forduljon elő. A dunaújvárosi dolgozók a bérük mellé 150 ezer forint bónuszt is kaptak.

Időben kifizette a Dunai Vasmű dolgozóinak az augusztusi fizetését a Liberty Dunaújváros – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Ezenfelül a szakszervezetekkel történt júniusi megállapodás során vállalt egyszeri 150 ezer forintos bónuszt is kifizették a több mint 3 ezer munkavállaló részére.

DHE_8553
Dunai Vasművek
Minden probléma nélkül megkapták a fizetésüket a Dunai Vasmű alkalmazottai / Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A Nemzetgazdasági Minisztérium folyamatosan és aktívan figyelemmel kíséri a Dunai Vasmű helyzetének alakulását, és az ott dolgozók érdekében egyeztet mind a munkavállalók érdekképviseleteit ellátó szakszervezetekkel, mind a munkáltatóval.

Augusztusban a minisztérium felszólította a vállalat tulajdonosát, hogy a júliusra vonatkozó késedelmes bérkifizetésekhez hasonló problémák a jövőben ne ismétlődjenek meg, 

és tartsa be a dolgozóknak tett ígéreteit, különösen a bónuszok kifizetését illetően.

Ha nincs a Liberty, akkor ma nem lenne vasmű – reagált az államtitkár a Dunaferr lejáratását célzó sajtóhírre

Annak ellenére, hogy az európai acélipar megszenvedte az elmúlt az időszakot, a vasműben nem voltak elbocsátások, és a béreket is rendesen fizeti a tulajdonos – mondta a Világgazdaságnak Fábián Gergely államtitkár, aki reagált a Népszava előző nap megjelent állítására, miszerint acél helyett csak tartozást termel a Liberty tulajdonolta vasmű. Az államtitkár úgy látja, ma is igaz az állítása, hogy ha nincs a Liberty, akkor ma vasmű sem volna.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.