BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Munkaerőpiaci feszültség: a cégek nem vehetik semmibe az állásokra jelentkezőket

A legtöbb munkavállalót zavarja, ha nem kap visszajelzést az állásjelentkezésére, ami gyakran bizonytalanságot szül. Ennek okát akadnak, akik magukban, a leadott pályázat gyenge minőségében látják vagy abban, hogy ők maguk nem voltak szimpatikusak a vállalatnak. Ez munkaerőpiaci feszültséget szül. A jó jelöltélmény és a vállalat pozitív munkaadói hírnevének fenntartása miatt viszont fontos odafigyelniük a cégeknek a visszajelzésekre.

A nagykorú magyarok negyede keres jelenleg aktívan munkát, akár a már meglévő állása mellett – derült ki a Profession felméréséből. Az elmúlt két évben állást keresőknek mindössze 5 százaléka mondhatta el magáról, hogy minden elküldött pályázatára kapott visszajelzést a hirdetőtől. Éleződik a munkaerőpiaci feszültség.

Close,Up,Unrecognizable,Young,Multiracial,People,Sitting,In,Line,On
munkaerőpiac
Nem tesz jót a munkaerőpiacnak, ha a cégek semmibe veszik a jelentkezőket / Fotó: Shutterstock

Az álláskeresők 18 százaléka viszont soha egyetlen jelentkezésre sem kapott reakciót a munkaadóktól. 

Ez a jelenség pedig gyakoribb az alacsonyabb végzettségűek esetében. A válaszadók 16 százaléka mondta azt, hogy csak akkor kapott választ, ha a pályázatok szűrése számára pozitív eredménnyel zárult és behívták állásinterjúra, negatív eredmény esetén nem.

Nagyon rossz képet fest a cégekről, ha nem jeleznek a jelentkezőknek

Amennyiben egy cég nem kíván együtt dolgozni egy adott jelentkezővel, sok esetben semmilyen választ nem küld nekik. Ez viszont kifejezetten rossz fényt vet egy vállalatra. 

Nemleges válasz esetén elég lenne csak egy akár automatikus értesítés az eredményről 

– ezt a felmérésben résztvevők 55 százaléka mondta. 42 százalékuk viszont szívesen fogadna részletes indoklást is az elutasítás okáról és 44 százalék szívesen foganda információt arról is, ha elhúzódik a kiválasztási folyamat.

Az álláskeresők mindössze 3 százaléka mondta azt, hogy nincs szüksége semmilyen értesítésre.

A munkavállalók számára tehát fontos, hogy hozzájussanak a megfelelő információkhoz a toborzási folyamat egyes fázisaiban függetlenül annak eredményétől. Az indoklással a cégek segíthetik a jelentkezőket abban, hogy tudatosabban mérlegeljék a jelentkezéseiket és állítsák össze a pályázataikat, ez pedig a munkaadók számára hosszú távon több releváns önéletrajzot eredményezhet. A jelentkezőkkel való rendszeres kommunikációra odafigyelni gyakran erőforrásigényes, viszont annál fontosabb a cégek jó munkáltatói hírnevének fenntartása és javítása érdekében.

Munkaerőpiac: ezekben a szakmákban éri meg a leginkább dolgozni Magyarországon

Egyre több nemzetgazdasági ágban lépi át a félmillió forintot a nettó átlagbér Magyarországon. Tavaly júniusban még csak három, idén már öt ilyen szektor is volt. Ráadásul ez a szám tovább bővülhet, a KSH szerint ugyanis egy év alatt közel 100 ezer forinttal nőtt a pedagógusok fizetése, tehát az oktatás is a legjobban kereső szakmák között lehet hamarosan.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.