BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Balázs: Matolcsy Györgynek személyes problémája van

Orbán Balázs szerint Matolcs György és a magyar gazdaságirányításért felelős miniszter ellentéte megterheli a magyar gazdaságot, de a vita legkésőbb jövő év március 3-án, a jelenlegi jegybankelnök mandátumának végével megszűnik.

„A Magyar Nemzeti Bank elnökének nem szakmai problémája van, hanem régi időre visszanyúló személyes jellegű vitája áll fenn a magyar gazdaságirányításért felelős miniszterrel. Ez a személyes ellentét feloldhatatlannak látszik” – írja a Facebookon Orbán Balázs, a magyar miniszterelnök politikai igazgatója.

(240512) -- BUDAPEST, May 12, 2024 (Xinhua) -- Balazs Andras Orban, political director of Hungary's prime minister, has an exclusive interview with Xinhua in Budapest, Hungary, May 9, 2024. TO GO WITH "Interview: China's rise an opportunity not threat, says Hungarian official" (Photo by Mate Lefler/Xinhua) (Photo by Yin Xiaosheng / XINHUA / Xinhua via AFP)
Fotó: AFP

Mint ismert, ma a 62. Közgazdász-vándorgyűlésen Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke kritikát fogalmazott meg a magyar a gazdaságról: szerinte Magyarország gazdaságpolitikai útvesztésben van, és teljes fordulat szükséges. Orbán Balázs úgy fogalmazott, hogy az ellentét megterheli a magyar gazdaságot, de a vita legkésőbb jövő év március 3-án, a jelenlegi jegybankelnök mandátumának végével megszűnik. 

Hozzátette: a kormány továbbra sem adja fel azt a célját, hogy Magyarország 2030-ra Európa öt legélhetőbb országának egyike legyen. Emiatt olyan országot szeretne, ahol mindenkinek van munkája, tisztes jövedelme, otthona és megtakarítása, továbbá Magyarországot meg kell őrizni a béke és a biztonság szigetének.

 

A miniszterelnök politikai igazgatója hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a fiatalok és családosok az életkezdéshez sehol máshol nem látott segítséget kapjanak, a magyar gazdaság a régiós élbolyban maradva növekedjen, a magyar vállalkozások pedig tovább gyarapodjanak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.