BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Leállítják a Hell egyik energiaitalának gyártását

Felfüggeszti a B-vitaminokat is tartalmazó Hell energiaitalok gyártását a Hell. A cég azért kényszerül leállítani hetekre az energiaital előállítását, mert Európában nincs elég B-vitamin. A gyógyszeripar és az élelmiszeripar is komoly kihívásokkal néz szembe.

A Hell Energy Magyarország Kft. csütörtöktől legfeljebb két-három hétre felfüggeszti a B-vitaminokat is tartalmazó Hell energiaitalok gyártását az Európában tapasztalható B-vitamin-hiány miatt – közölte kedden a vállalat az MTI-vel.

hell09
Leállítják a Hell energiaitalának gyártását
Leállítják a Hell energiaitalának gyártását / Fotó: Vajda János

A tájékoztatás szerint a cégnél mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gyártási szünetet a lehető legrövidebbre csökkentsék, és minimalizálják a hatásait. 

A leállás kizárólag a Hell energiaitalokat érinti, a vállalat portfóliójának többi terméke – az Ice Coffee, a XIXO és a FloeWater – zavartalanul elérhető lesz.

A közleményben megjegyezték, hogy a B-vitaminok létfontosságúak a gyógyszeriparban és az élelmiszeriparban, így ezen iparágak egyes részei az Európát fenyegető súlyos B-vitamin-hiány miatt „komoly kihívásokkal néznek szembe”.

Eljárás indult az energiaitalok reklámjai miatt – ezek az okok

A Gazdasági Versenyhatóság célkeresztjébe került a Magyar Energiaital Szövetség. A versenyhatóság ki akarja deríteni, hogy az energiaitalok valóban olyan egészségesek-e, mint ahogyan a reklámokban állítják róluk. A GVH valószínűsíti, hogy megtévesztették a fogyasztókat, köztük sérülékeny fogyasztói csoportot is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.