BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tömegek indulnak útnak az őszi szünetben – mutatjuk a népszerű úti célokat

Népszerű időszak a pihenni vágyók körében az őszi szünet.

A Szallas.hu közleménye szerint az őszi szünet környéki előfoglalások legnagyobb része az Észak-Alföld, Észak-Magyarország és a Dél-Alföld régiót érinti, míg a települések rangsorában Eger, Gyula, Budapest, Pécs és Szeged áll az élen. A foglalások fele két éjszakára szól, negyede háromra, 16 százalékuk pedig egyéjszakás. Szeptemberben és októberben a belföldi foglalásokhoz kapcsolódó online fizetések összértékének a negyedét SZÉP-kártyával rendezték.

Happy,Beautiful,Family,In,Bathrobes,Are,Joyful,Together,While,Sitting
Sok család megy pihenni az őszi szünet alatt / Fotó: Shutterstock

Nagy forgalom várható az utakon, hiszen az iskolai szünetek idején sokan látogatják meg távol élő családtagjaikat, illetve halottak napján sokan mennek temetőbe

– mondta Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője. Hozzátette: a tavalyi őszi szünetre szóló előfoglalásokhoz képest 9 százalékos a  növekedés idén a szállásfoglaló portál adatai szerint. „Az utolsó pillanatos foglalásokkal jelentős élénkülés várható még az elkövetkező napokban is” – magyarázta a sajtószóvivő.

Az őszi időszak kedvez a hoteleknek: az előfoglalások harmadánál hotelt választottak a vendégek. 

Negyedük apartmanba, ötödük vendégházba utazik, minden tizedik vendég panziót választott, míg 5 százalékuk más szállástípust keresett. Az előfoglalások 38 százaléka wellness-szálláshelyre érkezett.

Mennyi az annyi

Az őszi szünetre szóló belföldi foglalások harmada 50–100 ezer forint közötti, míg szűk harmaduk 50 ezer forint alatti kosárértékű. A foglalások 17 százaléka 100–150 ezer forint közé esik, közel egytizedük pedig 150–200 ezer forint közötti kosárértéket képvisel. A foglalások valamivel több mint 7 százaléka 200–300 ezer forint közötti, és mindössze 3 százalékuk  haladja meg a 300 ezer forintot.

Sok szálláshelyen különleges programokkal készülnek, például hosszabbított wellness-nyitvatartás, halloweeni programok is hívogatják a vendégeket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.