BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Átvették a Malév Zrt.-t

Közgyűlés. A Malév Zrt. szerdán tartott rendkívüli közgyűlésén az új tulajdonos, az orosz AirBridge befolyásszerzésével összefüggő kérdésekről tárgyaltak a részvényesek. A cég témában kiadott közleménye szerint tőkeemelésről, vagyonelemek átruházásáról, tisztségviselők megválasztásáról születtek döntések.

Feltételes határozattal 5,033 milliárd forinttal megemelték a nemzeti légitársaság alaptőkéjét, amely összeget az AirBridge letéti számlán helyezett el. Ugyancsak feltételes módon jóváhagyták az egyes vagyonelemek átruházását a Malév Vagyonkezelő Kft. részére. Így az újonnan létrehozott cégbe került a Malcoo LLC százszázalékos üzletrésze (benne egy Boeing 767–200-as típusú repülő), a Malév márkanév, a Mol százhalombattai telepe és a Ferihegy között húzódó kerozinszállító vezeték. Ezek összértéke 76 millió euró plusz áfa. Ez a konstrukció az MFB által a Malévnak nyújtott 20 milliárd forint hitel fedezetéül szolgál.

A Malév közgyűlése a vezető testületek – az igazgatóság és felügyelőbizottság – tagjainak felmentéséről és új tisztségviselők kinevezéséről is feltételes határozatot hozott. Az igazgatóságba az AirBridge Zrt. jelölése alapján bekerült Alekszander Abramovics, Pjotr Leonov, Alekszander Tikhomirov, Kiss Kálmán, Csobánczy Gábor, Sólyom Gábor, Gönci János, az ÁPV Zrt. jelöltjeként Sinkovits Péter és Borisz Abramovics, akit egyben az igazgatóság elnökének is javasoltak. A felügyelőbizottság tagja lett Költő Magdolna, Anatolij Ballo, German Nyegomedzjanov, Ritter Marianna, Haris György és Sarkadi Nagy Barna, az ÁPV Zrt. által jelölt felügyelőbizottsági tag.

A közgyűlés vezérigazgató-váltásról szóló napirendi pontot nem tárgyalt. A posztot továbbra is Gönci János tölti be. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.