BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erőteljes expanzióban a Baumax

Egy év múlva a jelenlegi 85 ezerrel szemben 130 ezer négyzetméternyi eladótere lesz a ma 14 áruházat üzemeltető magyarországi Baumax-láncnak – jelentette be az osztrák anyacég tulajdonosa, Martin Essl. Ezt úgy érik el, hogy több áruházat bővítenek. A csepelit, a győrit és a pécsit nagyobbra cserélik, ezzel párhuzamosan új egység épül Sopronban, Miskolcon és Szombathelyen. A cég tervei szerint a következő három évben a hálózatban már 20 áruház fog működni.

A 7100 fős Baumax csoport hét országban összesen 124 áruházat üzemeltet. Középtávú tervei szerint 2010-re 169-re növeli 7-10 ezer négyzetméteres áruházai számát, a tavalyi 291,7 milliárd forintos forgalma pedig erre az időre 502,7 milliárdra emelkedik.

A romániai leányvállalat tavalyi megnyitása után jövőre Bulgáriában két áruház kezdi meg működését a Baumax Magyarország korábbi beszerzési igazgatójának vezetése alatt. A távolabbi cél pedig a törökországi piacra lépés. DK

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.