BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem megoldott a vámudvarok kérdése

Tervek. Szerencsére kevesebb az, amit nem sikerült elérnünk – összegezte az elmúlt évet lapunk érdeklődésére Bíró Koppány Ajtony, a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségeének (MLSZKSZ) főtitkára a 2006. évet lezáró júniusi közgyűlés kapcsán. A vámudvarok finanszírozási kérdéseiben továbbra sincs előrelépés, az ügyben egyeztetések szükségesek.

A jövőbeli terveikről szólva elsőként a tagság bővítését említette. Jelenleg 38 tagja van a szövetségnek, ebből 35 a rendes tag. Tervük, hogy ez utóbbiak száma 2007-re elérje az ötvenet. Céljaik között szerepel a klaszterpályázatban meghatározott feladatok elvégzése, valamint konferenciák, kiállítások és szakmai utak rendezés, illetve az azokon való részvétel.

Az érdek-képviseleti tevékenységgel kapcsolatban szólt a vámudvarok és egyéb, a tagokat érintő dolgokban való aktív részvételről a Logisztikai Egyeztető Fórum (LEF) munkájában, illetve a 2007–2013 közötti Új Magyarország fejlesztési terv logisztikai pályázati rendszerének kidolgozásában.

A magyarországi logisztikai központok minősítése a kidolgozott értékelési rendszer szerint a LEF és a GKM közreműködésével jelenleg is folyik, az első tíz cég minősítése megtörtént, és továbbiak vannak folyamatban. A Tansped Oktatási Központtal februárban aláírt együttműködési megállapodás keretében szeretnék segíteni a tagokat érintő logisztikai és egyéb képzések hatékonyságát és eredményességét.

Terveik között további együttműködés – a constantai kikötővel áprilisban írtak alá megállapodást –, valamint újabb pályázatokon való indulás is szerepel. Így az ITDH-nak a cégek külföldi konferenciákon való részvételét segítő (ez részvételi díjat, prospektuskészítést támogat), valamint az NCA (Nemzeti Civil Alap) érdekképviseleteket támogató pályázatán való indulás. VG

A 2006. évet lezáró közgyűlés előtt

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége várhatóan június első felében tartja a 2006. évet lezáró közgyűlését.

A kapcsolódó szakmai programban egyebek között előadás hangzik el a költséghatékony kockázatkezelésről; a korszerű, ügyfélbarát vámigazgatás jelenéről és jövőjéről a logisztikai szolgáltató központokban; az Új Magyarország fejlesztési terv logisztikai vonatkozású pályázatairól, az újraminősített logisztikai szolgáltató központokról.

A kapcsolódó szakmai programban egyebek között előadás hangzik el a költséghatékony kockázatkezelésről; a korszerű, ügyfélbarát vámigazgatás jelenéről és jövőjéről a logisztikai szolgáltató központokban; az Új Magyarország fejlesztési terv logisztikai vonatkozású pályázatairól, az újraminősített logisztikai szolgáltató központokról.-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.