BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gázt talált Pakisztánban az OMV

Az OMV osztrák kőolaj-és földgázipari vállalat újabb gázlelőhelyet tárt fel Pakisztánban. A társaság ezúttal a Gambat blokkban, a Tajjal 1 mezőn talált kereskedelmi mennyiségű földgázt. A Latif mezőt követően ez már a második jelentősebb sikeres feltárás 2007-ben. A cég tájékoztatása szerint a mezőn napi 3400 hordó olajegyenértékű gázt lehet termelni – írja a Reuters.

A Tajjal 1 lelőhely az OMV 2001-ben illetve 2003-ban feltárt pakisztáni gázmezőinek – a Mianonak és a Sawannak – a közvetlen közelében helyezkedik el. Az osztrák vállalat egyébként fokozatosan növeli kapacitásait az országban: február óta a Sawan gázmezőn például már több mint napi 66 ezer hordó olajegyenértékű gázt termelnek. A társaság helyi leánya eddig körülbelül 350 millió dollárt fektetett a terület átfogó fejlesztésébe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.