BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nézegessen "roppant gazdag" állatokat - Elképesztő galéria

Leona Helmsley new yorki milliárdos nemrég mintegy 2,2 milliárd forintnak megfelelő összeget hagyott örökösére. Nem unokái lettek a kedvezményezettek, ők kimaradtak a végrendeletből. Az új milliárdos egy helyes fehér máltai terrier, a neve Trouble. – idézi a privatbankar.hu a Daily Mail cikkét.
 
2000. júliusában Madonna másfél milliárd forintnak megfelelő összegért adta el miami villáját. A vevő neve IV. Günther: egy németjuhász. A világ leggazdagabb kutyája apjától, III. Günthertől örökölte vagyonát, akire pedig egy német grófnő, Karlotta Liebenstein hagyott több mint 16 milliárd forintnak megfelelő összeget 1992-ben. IV. Günther portfoliójában azóta bahamai, olaszországi és németországi ingatlanok szerepelnek, 2001-ben pedig 1000 fontot fizetett egy ritkaságszámba menő fehér szarvasgombáért egy aukción. Hogy valójában ki állhat a kutya mögött, senki sem tudja: a Daily Mail nyomozása a bahamákra vezetett, ahol egy ügyvédi iroda megerősítettte: korábban ők jártak el Günther ügyeiben, ám a képviseletet évekkel ezelőtt beszüntették.

Frank O’Neil ausztrál úszóbajnok felesége egy hirtelen ötlettől vezérelve mintegy 15 milliárd forintot hagyott Kalu nevű csimpánzára. A főemlőst egy fához kötözve találta a zairei argentin konzulátus mellett. Miután kiszabadította, magához vette fokvárosi otthonában. Kalu valószínűleg tisztában volt azzal, hogy ő és Mr. O’Neil riválisok: a csimpánz többször ellopta cigarettáját, megitta sörét.

Diana Myburgh egy menhelyen figyelt fel a fekete szőrű labrador-doberman keverékre, Jasperre. Magához vette, majd 74 éves korában bekövetkezett halálakor 25 ezer fontot hagyott rá. A 14 éves kutya most Myburgh asszony vejével, Sir Benjamin Slade-del él Somersetben. Slade azóta a tőzsdén megforgatta és megtriplázta Jasper vagyonát, aki ezért napi 11 fontot fizet az úrnak. Gondozója szerint Jasper utálja a disznóhúst, de megőrül a pacalért.

Christina Foyle-nak jól menő könyvkereskedése volt, 1999-ben bekövetkezett halálakor kilenc macskát és bőséges apanázst hagyott házvezetőnőjére. A macskák közül négy (Porgy, Pride, Joy és Ronald) még ma is életben van. Christina Foyle más állatokat is támogatott végrendeletével: a Silverstone, a több mint 50 éves szárazföldi teknős és öt teknőstársának gondozásával megbízott házaspár 100 ezer fontot örökölt.

A brit anyakirálynő 3 millió fontot hagyott egy 150 marhából álló csordára és egy 200 birkából álló nyájra. Az állatok személyes vagyona mintegy 8 ezer fontra tehető. A marhák és birkák osztoznak a pénzen egy kisebb menazsériával: a két kecske, két malac, hat bárány, hat baromfi, három kacsa, két bak nyúl és két madár egy közeli kastély látogatóközpontjában él.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.