BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Program a digitális írástudatlanság felszámolásáért

Tartósan munkanélküliek és megváltozott munkaképességűek számára indított informatikai szakképzettséget nyújtó úgynevezett IT-mentor program keretében eddig negyvenen szereztek képesítést – jelentette be Kovács Zoltán, a kísérleti projektet megvalósító konzorciumot irányító Informatikai Vállalkozások Szövetségének(IVSZ) az elnöke.

A programban való részvétel ingyenes volt, a résztvevők közel 75 százaléka azóta már munkát is talált magának. A projektet uniós és hazai kormányzati forrásokból finanszírozták.

A konzorciumban résztvevő civil szervezetek szerint Magyarország felnőtt lakosságának mintegy 70 százaléka digitálisan írástudatlan, a számítógép használat alapján az uniós  tagországok között az utolsó előtti helyen állunk, miközben a hazai infokom cégek a képzett munkaerő hiányával küzdenek. Szakértők szerint a felzárkóztatáshoz legalább 15-20 ezer it-mentor képzésére lenne szükség.

A projekt kísérleti szakasza lezárult, a konzorciumi tagok reményei szerint a program az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében folytatódhat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.