BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mennyit keresett tavaly a miniszterelnök? - Most megtudhatja

A kormányfő nettó osztalékjövedelme 2007-ben 82,5 millió forint volt, miniszterelnöki és képviselői tiszteletdíját civil szervezeteknek, illetve alapítványoknak utalta át – írja MTI értesülései alapján az Index.

Gyurcsány Ferenc ma, határidőre leadja 2007-es vagyonnyilatkozatát, mondta Daróczi Dávid kormányszóvivő csütörtökön. Tájékoztatása szerint a miniszterelnök nettó jövedelme tavaly 96 410 000 forint volt, ebben benne van a miniszterelnöki fizetés, a parlamenti képviselői díjazás és cégeinek osztaléka is.

A kormányszóvivő hozzátette: a miniszterelnök 35 632 976 forint adót fizetett be a 2007-es jövedelmei után. Daróczi Dávid elmondta, Gyurcsány Ferenc - hasonlóan a korábbi évekhez - tavaly is átutalta miniszterelnöki és képviselői tiszteletdíját civil szervezeteknek, illetve alapítványoknak, összesen közel 14 millió forintot.

Gyurcsány Ferenc legutóbbi, 2007 január 29-én benyújtott vagyonbevallásában csak egy 50 négyzetméteres pápai lakás tulajdonjoga szerepel, ahol édesanyja él. A kormányfőnek 2006-ban autója sem volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.