BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Félmilliárdos biztosítási csalás

Csaknem félmilliárd forintos biztosítási csalást leplezett le a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI).

A. Z. R. még 2000-ben kockázati élet- és baleset-, majd egy év múlva utazásbiztosítást kötött, ezzel 253 millió forintra – ez a kamatokkal a mai napig közel 500 milliót jelent – biztosította magát hat cégnél. 2001 őszén a családjával és ismerőseivel Görögországba utazott, ahol a felesége bejelentette, férjét elnyelte a tenger. A helyi hatóságok azzal zárták le az eljárást, az eltűnt sorsa ismeretlen.


A férfit a bíróság 2003. január 23-án halottá nyilvánította, a felesége pedig értesítette a biztosítókat. Ám a cégek fizetés helyett csalás bűntett kísérletének alapos gyanúja miatt feljelentést tettek. Az lett nekik gyanús, hogy a férfi a külföldre utazása elvesztette az útlevelét, a görög iratokon mégis ennek a száma szerepelt. 2003 májusában a BRFK nyomozást rendelt el, ám három év után az eljárást megszüntette. A NNI tavaly nyáron tudta meg, A. Z. R. él, s egy csehországi tanyán bújkál, ahol elfogták.

Az előzetes letartóztatásban lévő A. Z. R. mindent beismert, elmondta, a "balesete" után kiúszott a partra, családja, ismerősei pedig mindenben segítették. Ezért eljárás folyik a felesége, a barátja, illetve az ő  felesége ellen is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.