BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tisztességtelen kikötések a Hild és az FHB-életjáradékban? Ügyészségen az akta

Közérdekű keresetet nyújtott be a Fővárosi Főügyészség két lakásért életjáradékot kínáló cég ellen - tudta meg a Népszabadság, melyet a Híradó idéz. A lap azt írja: a Hild József Örökjáradék Zrt. és az FHB Életjáradék Zrt. a két érintett cég.

 Az ügyészség álláspontja szerint a cégek általános szerződési feltételeinek egyes elemei olyan tisztességtelen kikötéseket tartalmaznak, melyek sértik az ügyfelek jogait.

Az FHB ügyében az első tárgyalást február közepén tartották, a következő forduló pedig október 29-én lesz, mivel az ügyészség és a társaság közben egyeztetésbe kezdett a kifogásolt elemek módosításáról.

 Az FHB Életjáradéktól kapott tájékoztatás szerint nincs komoly probléma a szerződésekkel, azok átalakítása könnyen megoldható, ezért bíznak benne, hogy peren kívüli egyezséggel le lehet zárni az ügyet.

Hogy pontosan mit kifogásol az ügyészség az FHB szerződéseiben, azt nem tudni.

A Hild első tárgyalási napja április 23-án lesz. A lap szerint a társaság esetében az ügyészségnek elsősorban a nem fizetésre vonatkozó szerződési kitételekkel van problémája, illetve azzal, hogy a szolgáltató pénzügyi nehézségei vagy felszámolása esetén a járadékot igénybe vevők hogyan kaphatják vissza ingatlanjuk tulajdonjogát.

Az egész eljárásra valószínűleg nem lett volna szükség, ha már elkészült volna a cégek működését szabályozó életjáradéki törvény - írja az újság, mely úgy tudja: az szigorú szavatolótőke- és tartalékolási előírásokat szabna meg az üzleti alapú járadékszolgáltatók számára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.