BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Obama és Izrael - Kampány vagy cselekedet?

Barack Obama kifejtette: ha ő lesz az elnök, szavatolja Izrael biztonságát és megvédi kapcsolatait Amerikával.

„Megígérem, hogy minden tőlem telhetőt megteszek nem csak Izrael biztonságának szavatolásáért, hanem népének virágzásáért és, hogy építhessenek a 60 éve megtett óriási ígéretre” – mondta Obama tegnap este az izraeli nagykövetség washingtoni rendezvényén, melyet az államalakulás 60. évfordulójának alkalmából szerveztek.

Obama egyben elhatárolta magát a Hamasztól: „Azt mondtam, hogy ők egy terrorszervezet, akikkel addig nem szabad tárgyalnunk, amíg nem ismerik el Izraelt, zárkóznak el az erőszaktól, és hajlandóak az izraeliek és palesztinok között korábban megkötött egyezményeket tisztelni és betartani” - idézi őt a Bloomberg

Az illinois-i McCain támadásait is szeretné visszaverni ezzel, aki Obamát a Hamasszal összefüggésbe hozta. A katonai szervezet politikai tanácsadója, Ahmed Yousef mólt hónapban elmondta, „szeretjük Obamát” és kifejtette, ő „olyan mint John Kennedy, egy nagy ember, elvekkel” – ezt lovagolta meg a republikánus elnökjelölt.

Obama Izrael-pártiságát korábban kérdőre vonták, miután olyan e-mailek keringtek, hogy ő muszlim, illetve miután Louis Farrakhan, „Az iszlám nemzete” szervezet elnöke támogatásáról biztosította. A demokrata elnökjelölt-jelölt előbbit – keresztény révén – elutasította, utóbbitól elhatárolódott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.