BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szanyi "kiütheti" Lendvait - "Aki többet akar, mint túlélni, az a változást támogatja"

Holnap kerül az MSZP-frakció asztalára az a munkaanyag, amit Tóbiás József és Szanyi Tibor készített a képviselőcsoport új szerkezetére vonatkozóan. Szanyi korábban már jelezte, ha a modell többséget kap, elindul a frakcióvezetői posztért - írja a Népszabadság.

Komolyan gondolja, hogy van esélye a frakcióvezetőválasztáson Lendvai Ildikóval szemben? - tette fel a kérdést a napilap a politikusnak. Szanyi erre így reagált: ez most legkevésbé sem a személyekről szól, hanem két koncepció versenyéről. Az egyik konzervatív forgatókönyv, amely az új kihívások ellenére változatlanul hagyná a frakció működésének szerkezetét, a másik modernizálna. Ha a képviselőcsoport többsége a régi rendszer fenntartása mellett foglal állást, akkor én is Lendvai Ildikót támogatom. Ha az új modell kap többségi támogatást, akkor ahhoz kell alkalmazkodnia mindenkinek.



De én nem azért indulok el a frakcióvezetői posztért, mert mindenáron vezető kívánok lenni, hanem azért, mert ha úgymond "szerzőtársa" vagyok egy új modell felállításának, úgy késznek kell lennem abban vezető szerepet is vállalni - hangsúlyozta Szanyi, majd hozzátette:  A mottónk: "Aki többet akar, mint túlélni, az a változást támogatja". A hatékonyabb munka érdekében növelnénk a frakcióvezető-helyettesek számát; lenne egy általános helyettes, egy parlamenti munkát koordináló, egy társadalmi kapcsolatokért felelős, illetve egy kommunikációs helyettes. Lenne négy további frakcióvezető-helyettes, ők állandó raportőrökként felügyelnék a társadalompolitikai, gazdaságpolitikai, külügyi és fejlesztéspolitikai területeket. A cél, hogy a frakció munkáját a kisebbségi kormányzás adta kihívásokhoz hangoljuk - mondta Szanyi.

nol-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.