BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Japán alapokban fialtatnák a britek pénzét

Növelik kitettségüket a japán részvénypiacon a brit alapkezelők – állítja a Reuters hírügynökség. Ennek főleg a japán tőzsde elmúlt hónapokban nyújtott gyenge teljesítménye az oka. Évek óta nem voltak ugyanis ennyire alulértékeltek a távol-keleti ország cégei.

„Az utóbbi hetekben kegyvesztett volt a japán piac, a befektetők túlságosan negatív kilátásokat áraztak be” – mondja Gavin Haynes, a Whitechurch befektetési cég ügyvezető igazgatója. Pedig a szigetországi vállalatokat viszonylag kevéssé érintette a hitelválság. Tavaly decemberig a nemzetközi pénzintézetek világszerte 215 milliárd dollárt veszítettek a krízisen, ám Ázsiát ennek kevesebb mint hét százaléka érintette csak.

A japánok is egyre jobban bíznak a saját piacukban, vonzónak tartják részvényeik árazását, és a növekvő osztalékígéreteket is csábítónak találják. A befektetői optimizmus egyébként a legjobbkor tér vissza, a japán alapok ugyanis az elmúlt két évben siralmasan teljesítettek, május végéig átlagban 15 százalékos negatív hozamot értek el. Az elmúlt hetekben azonban már javult a helyzet: áprilisban átlagosan 7,5 százalékos nyereséget hoztak a befektetőknek. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.