BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább csúszik a tokiói börze debütálása az értéktőzsdén

Ismét elhalasztja saját részvényeinek tőzsdei bevezetését a Tokiói Értéktőzsde (TSE) – írja a Reuters. A legnagyobb japán börze eredetileg 2009-re tervezte saját kereskedési platformjára részvényei kibocsátását (IPO), és tavaly nyáron meg is állapodott a Daiwa brókerházzal, a Morgan Stanley-vel és a Nomura Holdingsszal az IPO lebonyolításáról. A TSE vezérigazgatója, Szaito Acusi nem indokolta a mostani, immár második halasztást. A társaság ugyanis már 2004 óta tervezi a tőzsdére lépést, de az időpontot 2005-ben is el kellett tolnia.

Az elemzők véleménye szerint a mostani határidőcsúszás mögött a tokiói tőzsde idei rossz teljesítménye állhat, ezért nem tartja megfelelőnek az időt a kibocsátásra a menedzsment. A hírt követően a Nikkei tegnap 1,3 százalékot esett, ezzel az idei évben eddig összesen 13 százalékot zuhant az index.

Nem csak a TSE halogatja a tőzsdére lépést, az év első felében a tavalyi hasonló időszakhoz képest kevesebb mint a felére csökkent a japán bevezetések értéke: mindössze 778,5 millió dollárt tett ki a tavalyi első fél év 1,68 milliárdjával szemben. GT

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.