BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új vezérigazgató az OTP Garancia Biztosító élén

Utassy László 2008. június 30-i hatállyal lemondott az OTP Garancia Biztosító Zrt-ben betöltött vezérigazgatói pozíciójáról. A lemondás az OTP Csoporttal való közös megállapodás alapján történt, Utassy László szakmai pályafutását az OTP Banknál folytatja - áll a pénzinézet által a BÉT honlapján közzétett bejelentésben.

Az OTP Bank Yann Ménétrier-t jelöli az OTP Garancia Biztosító Zrt.
vezérigazgatói posztjára azt követően, hogy Ménétrier úr megszerzi a PSzÁF ehhez szükséges engedélyét.

A Groupama SA is támogatja Ménétrier kinevezését, aki a Garancia
Biztosító tulajdonváltását követően is a Társaság vezérigazgatója marad, és irányítani fogja a Groupama magyarországi tevékenységét az OTP Garancia és a Groupama Biztosító (Magyarország) tervezett összeolvadását követően.

Az OTP Bank és a Groupama SA 2008. február 11-én jelentette be, hogy megállapodást írtak alá arról, hogy a Groupama megvásárolja az OTP Garancia Biztosító Zrt-t, hosszú távú bankbiztosítói partnerségre lépnek, továbbá a Groupama részesedést vásárol az OTP Bankban.

Az akvizíciót az Európai Bizottság és a PSzÁF egyaránt jóváhagyta, miközben a jóváhagyás folyamata jelenleg is zajlik az OTP Garancia nem magyar leányvállalatainál. A tranzakció zárására várhatóan 2008 harmadik negyedévben kerül sor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.