BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pénzhiány az acélpiacon

Az amerikai acélgyártók után most oroszokat is utolárte a hitelhiány hatása: a legnagyobbak termelésük "optimalizálásra", csökkentésre készülnek.

Oroszország legnagyobb acélgyártója, a Jevraz gyártása „optimalizálására” készül októberben és novemberben, írja a The Moscow Times. A magnyitogorszki MMK  konkrétabb volt: októbertől legalább 15 százalékkal kevesebb acélt bocsát ki, azaz havi 850 ezer tonnát, mert hitel hiányában a vevői nem tudnak eleget rendelni tőle. Várhatóan elbocsátásra is sor kerül, hiszen megrendelői, az építőipari vállalatok leálltak a nagy projektekkel. Mindössze 600 ezer tonnás rendelésállománya van Vlagyimir Smakov elnök-helyettes szerint. Az MMK, Oroszország harmadik legnagyobb acélgyártója normál esetben havi egymillió tonna hengerelt acélt állít elő.  Nem sokra rá a Novolipetszk is bejelentette, hogy hasonló lépésre készül.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.