BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem akarják lenyelni a veszteséget a beragadt befektetők - Ingatlanalapos érdekszövetség

A befektetők az alapokban lévő pénzükhöz a 90 forgalmazási napos visszaváltási határidő miatt áprilisig nem férnek hozzá, a summa viszont folyamatosan fogyatkozik, mivel az ingatlanalapok vagyonát alaposan leértékelték az elmúlt hetekben.

A legnagyobbak közül a Raiffeisené a felfüggesztés óta már 17, az OTP alapja 9,2, az Európa Ingatlanbefektetési Alap pedig 14,5 százalékos mínuszban áll.

„Az alapkezelők ködös indokok alapján, manipulatív módszerekkel értékelik le a portfóliók elemeit” – állítja Hajdú Miklós, a Banki Károsultak Önvédelmi Szövetségének (KÖSZ) egyik tagja. A magyar ingatlanpiacon ugyanis a szövetség szerint az utóbbi időben nem történt olyan mértékű árcsökkenés, amekkorát az alapok elszámoltak.

Annál is kevésbé, mert ilyen tranzakciók sem voltak, a külföldi ingatlanpiaci változások pedig nem alkalmazhatók minden további nélkül a hazai piacra, ráadásul az alapok hozamát nem is az ingatlanok értéke, hanem azok bérleti vagy lízingdíjából származó hozamtermelő képessége határozza meg, ez pedig nem csökkent.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.