BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Takarékosak leszünk az EU elnökeként

A gazdasági válság miatt a korábbi elképzelésekhez képest takarékosabb uniós elnökségre készül Magyarország - mondta Iván Gábor külügyi szakállamtitkár csütörtökön Budapesten az MTI kérdésére. A trió másik két tagja, Spanyolország és Belgium is szigorúbb elnökségi költségvetéssel számol.

Egész biztos, hogy a gazdasági válság kihatással lesz az elnökségi költségvetés tervezésére is. - írja a Privátbankár.hu. Azonban vannak olyan költségek, amelyeket nem lehet megtakarítani, ilyenek például a biztonsági és a logisztikai kiadások - mondta Iván Gábor a spanyol és belga kollégájával folytatott megbeszélése utáni sajtótájékoztatón.

A szakállamtitkár arról is beszélt, hogy a magyar uniós elnökség kommunikációs kiadásai a tervek szerint az összköltség tíz százaléka alatt maradnak majd. Magyarország még dolgozik az elnökségi költségvetésen. A tervezésben a Külügyminisztérium, a Pénzügyminisztérium és a Miniszterelnöki Hivatal is részt vesz. Pontos összeget egyelőre nem lehet mondani - tette hozzá. A távirati iroda diplomáciai forrásból származó információi szerint a magyar elnökség költségvetése 30-40 milliárd forint lehet majd

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.