BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmas tüntetésre készülnek Budapesten - Kordonok mindenfelé

A Kossuth térre demonstrációt szervező Civil Összefogás az Országgyűlés önfeloszlatását és az előrehozott választást szeretné elérni.

Csizmadia László szóvivő az ATV Reggeli Jam című műsorában elmondta, 100 ezer ember lesz jelen a tüntetésen, ami délben kezdődik és egészen 18 óráig fog tartani.

A szóvivő visszautasította, hogy valamelyik párt mellett tüntetnének. – Nem a Fideszt és a KDNP-t látnánk szívesen a kormányon, hanem azt, akit a nép választ – fűzte hozzá. Szerinte már nincs jobb és bal oldal, hanem „van egy szűk oligarchia, egy szegényedő polgárság és egy pária ország”, ezért a civil kontroll visszaállítására törekszenek.

Délelőtt 11 óra után már 150-200 lehettek a téren, köztük a Magyar Gárda tagjai is, a gyülekezőknél árpádsávos és nemzeti színű lobogók vannak. A nemzeti színű transzparensekkel díszített színpadot a Kossuth tér és az Alkotmány utca kereszteződésében állították fel a szervezők, a transzparenseken előre hozott választásokat követelnek.

Sajtóértesülések szerint már a délelőtti órákban a Parlament udvarán rendőrök várakoztak, valamint tíz rendőrségi csapatszállító teherautót, több rendőrségi buszt és mikrobuszt is látni lehetett. A Parlament környékét már korábban kordonnal zárta el a rendőrség, a környező utcákban is rendőri csapatok várakoztak. A vaskorlátokat a villamossínekkel párhuzamosan rakták le, az Országház előtti parkot sem lehett már a déli órákban megközelíteni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.