BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rendkívüli állapot Thaiföldön

A thaiföldi kormány rendkívüli állapotot hirdetett ki vasárnap Bangkokban és környékén az országban zűrzavaros helyzetet teremtő tüntetések miatt.

Ezt követően kormányellenes tüntetők egy csoportja a thaiföldi fővárosban behatolt a belügyminisztériumba, az épületet védő katonák nem tettek kísérletet a feltartóztatásukra - közölte a TV2 hírműsora, a Tények.

A rendeletet  az állami televízióban olvasták be a helyzet súlyosbodására hivatkozva.  Egyebek között tilos a gyülekezés, az öt személynél nagyobb csoportosulás. A nap folyamán több miniszter, köztük a belügyi és a védelmi tárca irányítója  közös sajtóértekezletet tart.

Ezt követően kormányellenes tüntetők egy csoportja a thaiföldi fővárosban behatolt a belügyminisztériumba, az épületet védő katonák nem tettek kísérletet a feltartóztatásukra.

A megmozdulások miatt szombaton meghatározatlan időre elhalasztották a Délkelet-Ázsiai Országok Szövetsége (ASEAN) pattajai csúcstalálkozóját. Pattaja városában már szombaton kihirdették a rendkívüli állapotot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.