BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Költségvetési végjátszma - Az új többség

Csaknem két hónapos késéssel fogadják majd el a fővárosi büdzsét

Hosszú idő után most végre úgy tűnik, nem gördülhet több akadály a főváros költségvetésének megszavazása elé – derül ki körképünkből. Igaz, a büdzsét eredetileg március 15-ig kellett volna elfogadnia az önkormányzatnak.

Politikailag már nincs akadálya annak, hogy a Fővárosi Közgyűlés jövő csütörtöki rendkívüli ülésén szavazzunk Budapest költségvetésről – mondta a Világgazdaságnak Steiner Pál, az MSZP frakcióvezetője. A Legfelsőbb Bíróság hétfői döntésével ugyanis – amely ellen már nem lehet fellebbezési lehetőséggel élni – immáron jogerősen is képviselőnek tekinthető Kivágó Iván Györgyné, aki Hunvald György helyét veszi át a frakcióban. Ezzel a lépéssel pedig újra helyreáll az MSZP–SZDSZ koalíció egyfős többsége.

Mint ismert, az előzetes letartóztatásban lévő polgármestert váltó Kivágóné már a múlt heti közgyűlésen letehette volna hivatali esküjét, akkor azonban egy magánszemély kifogása hiúsította ezt meg.

Kifogást nyújtott be ugyanis a Fővárosi Választási Bizottság mandátumkiadó döntése ellen, Kivágó Iván Györgyné pártállami állambiztonsági múltjára hivatkozva.

Ez után a Jobbik élt a kifogás lehetőségével, és juttatta el beadványát az Országos Választási Bizottsághoz, amellyel azt szerették volna elérni, hogy Kivágóné ne lehessen fővárosi képviselő.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.