BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Balog Zoltán: "A kormány semmibe veszi a szabadságjogokat"

A Fidesz elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormányzat mondvacsinált okokkal, politikai alapon akadályozza az emberek vagy a civil szervezetek alkotmányos jogainak érvényesülését – idézi Balogh Zoltánt az inforadio.hu országos sajtószolgálati forrásból.

Az Országgyűlés emberi jogi bizottságának fideszes elnöke elfogadhatatlannak tartja, hogy a Seres Mária vezette Civil Mozgalom múlt hétre tervezett élőláncát megakadályozta egy rendőrségi határozat.

"Lehet, hogy sok kérdésben másként gondolkodunk, mint Seres Mária illetve az általa vezetett szervezet, de semmilyen közéleti vita nem írhatja felül azt a kötelezettséget, hogy a Fidesz tiltakozzon a joggal való kormányzati visszaélés újabb esete ellen" - mondta.

Balog szerint a Gyurcsány-Bajnai-korszak egyik legnagyobb bűne, hogy az emberek legalapvetőbb szabadságjogait veszi semmibe sorozatosan, súlyosan rombolva ezzel a magyar demokráciát, a jogállamiságot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.