BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sínen a pólusprogram

Másfél évvel a pólusprogram indulása után a kiemelt uniós fejlesztésekre kijelölt nyolc pólusváros már 81 milliárd forintnyi uniós támogatást tudott lekötni kilenc kiírás alapján.

Látványos eredményekre ennek ellenére csak három-négy év múlva lehet számítani – mondja Zombori Zita, a Pólus Programiroda ügyvezető igazgatója. Szerinte mindkét pillér (1. a klaszterek létesülése és fejlődése, 2. az üzleti környezet fejlesztése) sikeres. Árnyaltabban látják azonban ezt a program haszonélvezői.

Kósa Lajos debreceni polgármester szerint eddig leginkább az igazolódott be, hogy még mindig kevés a kooperációs tapasztalat Magyarországon. Szerinte túl bonyolultak és talányosak a pályázható kiírások, rendkívül bürokratikus az eljárásrend.

Debreczenyi János veszprémi polgármester szerint sem Veszprémben, sem póluspárjánál, Székesfehérváron nem vonzották a gazdasági élet szereplőit a program pályázati kiírásai. Nagy Sándor szegedi alpolgármester szerint pedig az lenne a fontos, hogy az eredeti, az Országos területfejlesztési koncepcióban szereplő elgondolás szerint valósuljon meg a program.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.