BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Játsszunk újinfluenzát! – Klikk

A H1N1 már számítógépes játék formában is elérhető, egy holland kutatócsoportnak köszönhetően.

A The Great Flu című, online futtatható szoftverben a feladat egy újinfluenza világjárvány kézben tartása. Az Erasmus Medical Center munkatársa, a program egyik fejlesztője az AP-nek úgy nyilatkozott: a jelenség napjainkban történik a való világban.

Hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) miként vélekedik a játékról, egyelőre nem tudni, mivel a szervezet szóvivője csak annyit mondott: nem ért rá kipróbálni a szoftvert és nem is ismeri.

A WHO adatai szerint eddig 178 ezren betegedtek meg és 1 462-en vesztették életüket H1N1 fertőzés miatt. Az adat ugyanakkor vélhetően alacsonyabb a valós számnál, mivel az erősen fertőzött országokban már nem végzik el minden esetben az újinfluenza jelenlétét igazoló tesztet.

Még egy uniós országban sincs influenzajárvány, így bőven van idő a magyarországi oltási kampány előkészítésére és lebonyolítására – szögezte le a Világgazdaság kérdésére Falus Ferenc országos tiszti főorvos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.