BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A nemfizető cégek miatt óriási veszteséget halmoz fel az E.ON Nagy-Britanniában

Az E.ON közlése szerint több százmillió fontnyi tartozást cipel magával, mivel a brit vállalati ügyfelek egyre nagyobb arányban fizetnek késve.

Az E.ON szóvivője a The Timesnak úgy nyilatkozott: a vállalat 2006 óta nem termelt profitot a szigetországban és erre idén sem kerül sor, a céges ügyfelek ugyanis problémát jelentenek. A brit vállalatok cash flow problémáik megoldására nem fizetik ki a gázszámláikat, ez pedig nem csak az E.ON-t, hanem a német RWE szolgáltatót is érinti. A cég közölte: a brit energiaellátásra vonatkozó kormányzati programok idén mintegy 87 millió fonttal kerülnek többe, a cég jövedelme jelentősen csökkent.

Az E.ON azt szeretné, ha a kormányzati szervek figyelembe vennék veszteségeit a gázárakkal kapcsolatos tárgyalások során. A szolgáltatók és az energiaügyi hatóság szerepét betöltő Ofgem már korábban konfliktusba kerültek. A felügyelet a hat legnagyobb energiaipari vállalat vezetőjétől levélben kért magyarázatot arra: miért nem adják tovább a fogyasztóknak a gázár csökkenésével járó árkedvezményt.

A vállalatok ezzel kapcsolatban úgy érvelnek, hogy a jelenleg a lakosságnak értékesített gáz ára magasabb, hiszen a cégek akár egy évre előre szerződnek a gázkészletek felvásárlásáról. Az E.ON emellett közölte: két éven keresztül többet fektettek be az Egyesült Királyságban, mint amennyi profitot termeltek, az elkövetkező időszakban évente 1 milliárd fontot költenek majd a szigetországi működésre. Ez pedig az E.ON szerint hosszú távon nem fenntartható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.