BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fico nekiment a sajtónak

A szlovák bulvár sajtó hazugságai miatt a sajtótörvény további szigoritását helyezte kilátásba csütörtöki sajtóértekezletén Robert Fico miniszterelnök - írja a pozsonyi Új Szó péntek számában.

A szlovák kormányfőt az háborította fel, hogy a Plus jeden deň című lap azt írta: Fico havi 900 euró tandíjat fizet. Fico ezzel szemben azt állítja, hogy havi 89 eurót.

"Örülnék neki, ha a válaszadásra fordított idő lerövidülne. Jelenleg ez három nap. Kettő vagy egy napra kellene csökkenteni" – idézi Ficót az Új Szó. A miniszterelnök kampány idején tovább szigorítaná a sajtóra vonatkozó szabályokat.

"Kampány idején 24 órára csökkenteném, mert a politikusnak ilyenkor nincs más esélye a védekezésre." Fico törvénybe foglalná a kiszabható bírságokat, így nem kellene várni a nem ritkán 2-3 évig húzódó tárgyalásokra.

Egyben felszólította a szlovák elektronikus médiát, ne reklámozzák a hazug információkat terjesztő bulvárlapokat, mert ellenük is jogi eszközökkel fog élni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.