BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emfesz-panasz: Visszavehetik a piac irányítását a multik

A Fővárosi Ítélőtábla által a tegnapi napon a MABOFI Holding és a Magyar Energia Hivatal közötti perben hozott ítélettel összefüggésben, az ítélet indoklásával és az ítélethozatal körülményeivel kapcsolatosan az Emfesz Kft – az ügyvédeivel és jogi képviselőivel folytatott konzultációt követően - azonnali panasszal fordult a Fővárosi Ítélőtábla Elnökéhez.

A beadványban az Emfesz Kft – egyebek mellett – rámutatott, hogy az Ítélőtábla lényeges eljárási kérdésben mulasztotta el a döntést, illetve hibát követett el az ítélet szóbeli indoklása során.

Az Emfesz Kft az ügyről írásban tájékoztatta Navracsics Tibor leendő miniszterelnök-helyettest, a közigazgatási és igazságügyi minisztérium jövőbeni vezetőjét, egyben támogatását kérte a törvényesség biztosítása érdekében.

A Navracsics Tibornak írt levélben az Emfesz kifejti: a Fővárosi Ítélőtábla tegnapi döntése megrendíti a bíróság integritásába vetett hitet. A cég hozzáteszi, hogy az Energiahivatal a jóváhagyását megtagadja, a 40 milliárd forintos veszteséget elszenvedő Emfesz finanszírozó nélkül marad és az átmeneti gázhiányt követően a magyar piacról ez a beszerzési forrás kiszorul, a piac kontrollját pedig visszaveszik a multinacionális cégek.

A Főváros Ítélőtábla tegnap hozott ítéletében a Magyar Energia Hivatal korábban hozott döntését - melyben jóváhagyta a RosGas AG EMFESZ Kft-ben történő tulajdonszerzését - hatályon kívül helyezte, és a Magyar Energia Hivatalt új eljárás lefolytatására kötelezte, tette közzé a gázkereskedő társaság.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.