BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyilvános lesz az egymillió dollárnál többet kereső cégvezetők fizetése Japánban

Egy Japánban életbe lépett új szabályozás értelmében ezentúl a cégeknek közzé kell tenniük azoknak a menedzsereknek a fizetését, akik évente több mint 100 millió jent (1 millió dollárt) keresnek.

A Nissan főnöke, Carlos Ghosn a legtöbbet kereső japán vállalati menedzser, az ő fizetése tavaly 890 millió jen volt. A milliomos főnökök listája rövid, és igazán sok pénzt valójában a külföldiek keresnek.

A japán közvélemény nagy érdeklődéssel figyelmi a top menedzserek fizetésének alakulását, hiszen a tőzsdére bevezetett cégek most első ízben hozzák nyilvánosságra a felső szintű vezetőik fizetését.

A BBC szerint Carlos Ghosn és a Nissan más igazgatóinak a viszonylag magas fizetését a részvényesek, bár nem ellenállás nélkül, de megszavazták. Csupán egyetlen férfi követelte azt, hogy a cég főnöke ossza meg fizetését a vállalati dolgozókkal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.