BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Parlamenti pengeváltás az IMF miatt - Képgaléria!

Parázs vita volt a Parlamentben napirend előtt az IMF-EU-tárgyalások sikertelenségéről.

A kormány nem elég bátor ahhoz, hogy az önkormányzati választások előtt bevallják a tervezett megszorításokat – mondta Mesterházy Attila MSZP-frakcióvezető.

Gratulált a kormánynak ahhoz, hogy 42 nap alatt „kétszer is bedöntötték a forintot”. A Fidesz részéről Lázár János arról beszélt: a helyzetért a szocialisták a felelősek, mert cserben hagyták a kispénzű embereket. A 2002 és 2010 közti kormányok extra profitot adtak a bankoknak, most extra adó következik. A Fidesz pedig soha nem fog olyan törvényeket támogatni, amelyek megsarcolják a kispénzűeket.

A Jobbik képviseletében Hegedűs Tamás elmondta: pártjuk támogatja a kormány „gazdasági szabadságharcát”, azonban az ország nem állhat meg félúton, teljes paradigmaváltás kell, kelet felé fordulva.

A kormány válaszadójaként Bencsik János államtitkár határozottan megerősítette, hogy csütörtökön meg fogják szavazni a bankadót. A 3,8 százalékos hiánycélt tartani fogja a kormány, azonban a 29 pontos gazdasági akciótervtől nem visszakoznak.

Nem lehet többletterheket róni azokra, akik az elmúlt nyolc év után már így is kilátástalan helyzetben vannak. Pártpolitikai álláspontoktól függetlenül nemzeti együttműködésre van szükség a gazdasági ügyekben, az MSZP viszont az IMF oldalára állt a magyar emberekkel szemben – fejezte be.

[enews_gallery id='293757']

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.