BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A BUX kivár - az adatok "riasztóak"

A BUX nem mozdul, a blue chipek vegyesen teljesítenek. A kilábalással kapcsolatos aggodalmak felerősödése átgyűrűzik a tőzsdékre is.

A Budapesti Értéktőzsde részvényei nem találják ma sem az irányt. A BUX benézett 21700 pont alá, majd beállt a nyitási szintre, 21746 pontra. A nyár utolsó napja lehet a mai a tőzsdéken – írja a Concorde a Facebookon.

Az OTP és a MOL mínuszban indította a napot. A bankpapírok ára 0,61 százalékkal kevesebb, egy részvény 4537 forintba kerül. A MOL 0,24 százalékot esett 20300 forintra.

Az MTelekom részvénye ára 0,6 százalékot emelkedtek 669 forintra. A Richter 0,23 százalékos pluszban áll, 45105 forintra erősödött. A másik gyógyszercég, az EGIS 0,53 százalékot erősödött 20490 forintra.

A befektetők a szeptembert várják. A Bloomberg arról ír, hogy a feltörekvő piacok részvények legrosszabb hónapjukat élték május óta, amit az Egyesült Államok kilábalásának spekulációja és a lassabb világgazdasági növekedés is fűthet.

Az Egyesült Államok második negyedéves GDP növekedése 1,4 százalék, szemben a 2,4 százalékkal, melyet a kormányzat jósolt. Az adat „riasztó”, írta Mohamed El-Erian, a Pimco vezérigazgatója a Washington Postban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.